ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΨΑΡΙΩΝ

Μερικές κραυγές δεν μπορούν να ακουστούν - 14/06/14

Διαμαρτυρία για τα ψαρια
Δισεκατομμύρια τόνοι ψάρια και άλλα θαλάσσια ζώα θανατώνονται ετησίως προκειμένου να γίνουν η τροφή και η διασκέδαση μας. Η καταστρεπτική μανία του ανθρώπου δεν έχει όρια. Προκειμένου να καλύψει την ακόρεστη λαιμαργία του, δεν διστάζει να καταδικάσει αθώα πλάσματα σε έναν επώδυνο και αγωνιώδη θάνατο. Στις 14 Ιουνίου 2014 το 269life Greece πραγματοποίησε μια διαμαρτυρία υπέρ των ψαριών μπροστά από την κεντρική ψαραγορά της Αθήνας.

Ο μέσος άνθρωπος έχει έτοιμη την δικαιολογία πως τα ψάρια και τα άλλα θαλάσσια ζώα δεν αισθάνονται πόνο. Όλες οι έρευνες όμως δείχνουν το ακριβώς αντίθετο: τα ψάρια αισθάνονται άγχος, φόβο, και πόνο, ακριβώς όπως όλα τα ζώα – ακριβώς όπως και εμείς. Επειδή όμως τα ψάρια πεθαίνουν σιωπηλά, δεν σημαίνει ότι δεν υποφέρουν!


Η διαμαρτυρία είχε δύο σκέλη: στο πρώτο μέλη του κινήματος, τρυπήθηκαν συμβολικά με αγκίστρι στο στόμα τους και τέθηκαν προς πώληση – ακριβώς όπως και τα ψάρια, ενώ στο δεύτερο σκέλος, πραγματοποιήθηκε ειρηνική διαμαρτυρία με πλακάτ που έδειχναν την φρικτή μοίρα που αντιμετωπίζουν τα ψάρια.

Όμως δεν έμελλε να παραμείνει για πολύ ειρηνική, μιας και οι πωλητές του θανάτου της ψαραγοράς άρχισαν να μιλάνε χυδαία και υβριστικά και εκτόξευαν απειλές κατά της σωματικής ακεραιότητας των μελών του κινήματος. Σε κάποια στιγμή πάνω από 20 αγροίκοι είχαν μαζευτεί μπροστά από τα μέλη και έβριζαν, απειλούσαν και φώναζαν… η επέμβαση της αστυνομίας ήταν διακριτική… έως ανύπαρκτη… Η απειλή που ένιωσαν όμως αυτοί οι «άνθρωποι» από την παρουσία μας, ήταν ιδιαίτερα εμφανής! Οι δολοφόνοι φοβούνται την αλήθεια! Την ίδια αλήθεια που φοβούνται και οι πελάτες τους – που έκαναν ότι μπορούσαν, ώστε το βλέμμα τους να μην πέσει επάνω μας! Αλλά η αλήθεια θα τους κυνηγά!

Διαμαρτυρία για τα ψαρια
Δες φωτογραφίες από τη δράση στη σελίδα μας στο facebook.