ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΟΥΝΑ

Fur Free Friday - 26/11/14

Παγκόσμια ημέρα ενάντια στη γούνα
Και στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία ενάντια στη γούνα από μέλη του 269life Greece – στον πιο εμπορικό της δρόμο, την Ερμού, συμμετέχοντας στην παγκόσμια προσπάθεια του International Anti Fur Coalition.

Ξεκινήσαμε κάπως σουρεαλιστικά, καθώς όσο ετοιμαζόμασταν για την διαμαρτυρία, περαστικοί μας ρωτούσαν πόσο πουλάμε τις γούνες που είχαμε μαζί μας (οι πλειοψηφία των οποίων ήταν ψεύτικες και handmade). Όταν τους εξηγήσαμε πως οι γούνες δεν ήταν προς πώληση αλλά για τη διαμαρτυρία, έφευγαν.

Όμως όσο στηνόταν η αιματοβαμμένη υπαίθρια πασαρέλα κόσμος μαζεύτηκε πάλι γύρω μας με εμφανή περιέργεια για το τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Όταν ξεκίνησε η επίδειξη και η ομιλία του “γούνο- παραγωγού” ο κόσμος παρακολουθούσε αμίλητος και μουδιασμένος και άκουγε την ωμότητα με την οποία περιγράφονταν η παραγωγή του κάθε “προϊόντος”.


Σε όλη τη διάρκεια κάποια από τα μέλη κρατούσαν πλακάτ που έδειχναν το αληθινό πρόσωπο της γούνας και κάποια άλλα μέλη μοίραζαν στον κόσμο ενημερωτικά φυλλάδια για την γούνα και για την εκμετάλλευση των ζώων γενικά. Όσοι πολίτες ήθελαν είχαν και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο από κρυφές κάμερες σε εργαστήρια γούνας και σφαγεία.

Δράση ενάντια στη γουνα
Δες φωτογραφίες από τη δράση στη σελίδα μας στο facebook.