ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ FOIE GRAS

World Day Against Foie Gras - 26/11/14

Παγκόσμια ημέρα ενάντια στο foie gras
Στις 26 Νοέμβριου 2014 πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία μπροστά από τη Γαλλική Πρεσβεία ενάντια στην παραγωγή του foie gras από το 269life Greece.

Η διαμαρτυρία έγινε στα πλαίσια μιας παγκόσμιας προσπάθειας να πιεστεί η Γαλλική κυβέρνηση και να σταματήσει να παράγει αυτό το τόσο απεχθές “έδεσμα” που η ίδια χαρακτηρίζει “πολιτιστική κληρονομιά” και που έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να απαγορεύεται να πωλείται σε διάφορες χώρες.

Με οπτικό υλικό, με μια σκηνή αναπαράστασης, με την ανάγνωση κειμένου με την αναλυτική περιγραφή των βασανιστηρίων που περνάνε αυτά τα πουλιά και φυλλάδια ενημερώσαμε τους περαστικούς για τη φρίκη της βιομηχανίας του foie gras και τους ζητήσαμε να υπογράψουν το κείμενο το οποίο θα παραδίδαμε αργότερα στη Γαλλική Πρεσβεία.

403 περαστικοί δεν χρειάστηκαν παραπάνω από 1 λεπτό για να πεισθούν και να υπογράψουν – κάποιοι εκ των οποίων δήλωναν και φανατικοί λάτρεις του foie gras, αλλά μόλις ενημερώθηκαν για το πώς παράγεται , άλλαξαν γνώμη.

Μετά τη διαμαρτυρία, οι υπόγραφες παραδόθηκαν στη Γαλλική Πρεσβεία (δεν μας επέτρεψαν την είσοδο, αλλά η υπάλληλος ασφαλείας που τις παρέλαβε μας διαβεβαίωσε πως θα τις παραδώσει στον πρέσβη.

Ο πόνος και η ταλαιπωρία που προκαλείται από τις βιομηχανίες που εκμεταλλεύονται τα ζώα δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη κοινωνία.

Όλα τα ζώα πρέπει να ζουν ελεύθερα τη ζωή τους. Σε εποχές που χαρακτηρίζονται από υπεραφθονία διατροφικών επιλογών είναι απαράδεκτο οι άνθρωποι να συνεχίζουν να καταναλώνουν πτώματα αθώων πλασμάτων. Δεν υπάρχει πια καμία δικαιολογία για τη συνέχιση αυτού του ολοκαυτώματος.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να κάνουμε την πιο ξεκάθαρη ηθική τοποθέτηση: να σταθούμε απέναντι από την υποδούλωση, εκμετάλλευση και δολοφονία ζώων που πρέπει να έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία με εμάς!

Είμαστε όλοι 269! World Day Against Foie Gras
Δες φωτογραφίες από τη δράση στη σελίδα μας στο facebook.


Δες φωτογραφίες από τις διαμαρτυρίες που έγιναν σήμερα σε διάφορες χώρες του κόσμου στη σελίδα της L214 Ethique et Animaux.