ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΟΥΝΑ

Fur Free Saturday - 28/11/15

Παγκόσμια ημέρα ενάντια στη γούνα
Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου το 269life Greece στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Ερμού συμμετείχε στην παγκόσμια διαμαρτυρία κατά της γούνας FUR FREE του Anti Fur Coalition, που φέτος έλαβε χώρα σε περισσότερες από 93 πόλεις στον κόσμο.

Επιλέξαμε να δείξουμε στους περαστικούς μια αναπαράσταση με το τι θα συνέβαινε αν έστω για μια στιγμή οι άνθρωποι ήταν στη θέση των ζώων... και να τους ρωτήσουμε:

“Τολμάτε να ρίξετε μια ειλικρινή ματιά στη ντουλάπα σας; Τα ρούχα σας, τα παπούτσια σας, οι τσάντες και τα πορτοφόλια σας από τί είναι φτιαγμένα; Ή για να το θέσουμε πιό σωστά, από ΠΟΙΟΝ είναι φτιαγμένα; Γνωρίζετε ποια ζώα και με ποιον τρόπο έπρεπε να βασανιστούν και να δολοφονηθούν προκειμένου να μετατραπούν σε υφάσματα και μοδάτα αξεσουάρ;

Τα βασανίζετε, τα αναγκάζετε να τρώνε το ένα το άλλο και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, τα δολοφονείτε χωρίς καμία τύψη. Ο θάνατος όμως δεν είναι ακαριαίος, τους κάνετε ηλεκτροσόκ, τα γδέρνετε ζωντανά και τα κοιτάτε με απάθεια, όσο αυτά αργοπεθαίνουν.Τα ζώα που μετατράπηκαν σε υφάσματα, προκειμένου να καλύψετε εσείς τις “ανάγκες” σας, είχαν και αυτά την επιθυμία να ζήσουν μια ζωή απαλαγμένη από τον πόνο. Όμως καταδικάστηκαν στις πιο φριχτές συνθήκες διαβίωσης και στον πιο οδυνηρό θάνατο!

Η βιομηχανία εκμετάλλευσης των ζώων δεν διστάζει να δολοφονεί τα ζώα προκειμένου να αποκομίσει κέρδη: αγελάδες, γουρούνια, κατσίκια , πρόβατα, αλεπούδες, γάτες, σκύλοι, μινκ, κουνέλια, κουνάβια, ρακούν, τσιντσιλά, φώκιες, πάπιες, χήνες, στρουθοκάμηλοι, αλιγάτορες, φίδια, στρουθοκάμηλοι, καγκουρό, ελάφια, πόνι, ζέβρες, δελφίνια, χελώνες, κροκόδειλοι, φρύνοι, σαύρες, σολομοί... ο κατάλογος των θυμάτων είναι ατελείωτος. Όμως το κάνει μόνο όταν εσείς την πληρώνετε! Μην το ξεχνάτε αυτό! Μη ξεχνάτε πως τα δικά σας χρήματα είναι αυτά που πληρώνουν τους δολοφόνους των ζώων!

διαμαρτυρία για τη γούνα
Αλήθεια πως θα αντιδρούσατε αν κάποιος σας έδενε από τα πόδια και ξεκινούσε να σας βγάζει το δέρμα όσο ακόμα είσαστε ζωντανοί?

Γνωρίζετε πως για την παραγωγή δέρματος και γούνας τα ζώα γδέρνονται ενώ είναι ακόμα ζωντανά; Γνωρίζετε πως ξεριζώνουν επανειλημμένα το τρίχωμα από τα κουνέλια ανκορά κάθε 6 μήνες και τα πούπουλα από τις πάπιες και τς χήνες κάθε 2,5;

διαμαρτυρία για τη γούνα
Γνωρίζετε πως τα πρόβατα, τα κουνέλια, οι πάπιες και οι χήνες μόλις θεωρηθούν από τη βιομηχανία ασύμφορα στοιβάζονται σε φορτηγά και στέλνονται για σφαγή;” Η γούνα, το δέρμα, τα πούπουλα και το μαλλί είναι προϊόντα αφόρητου πόνου! Δεν χρειάζεται να τα φοράτε!

Μπορείτε σήμερα κιόλας να αφήσετε τα ζώα να ζήσουν! Το να αποφεύγετε τα ζωικά προϊόντα δεν ήταν ποτέ ευκολότερο, από όσο είναι σήμερα. Να θυμάστε να ελέγχετε πάντα την ετικέτα του αντικείμενου που σκοπεύετε να αγοράσετε. Αν δείτε πως είναι φτιαγμένο από γούνα, δέρμα, μαλλί, πούπουλα ή μεταξι, τώρα που γνωρίζετε όλα τα παραπάνω θα πρέπει να τα απορρίψετε.

Mάθετε περισσότερα για το πως μετατρέπονται τα ζώα σε υφάσματα και αξεσουάρ μόδας.

Δες φωτογραφίες από τη δράση στη σελίδα μας στο facebook.