269 LIFE GREECE

Fear is Fear
Blood is Blood
Suffering is Suffering

Ο 269 πριν από την απελευθερωσή του.
Τον Φεβρουάριο του 2014, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το κίνημα 269life στην Αθήνα, από άτομα τα οποία διακατέχονται από το όραμα της ολικής απελευθέρωσης των ζώων.

Η κατευθυντήρια αρχή του κινήματός μας είναι η ανυποχώρητη απαίτηση για την απελευθέρωση των ζώων. Δεν υπάρχει κλουβί αρκετά μεγάλο, ούτε λεπίδα αρκετά αιχμηρή που να μπορεί να δικαιολογήσει οποιαδήποτε βιομηχανία εκμετάλλευσης ζωών.

Είναι μια απαραίτητη προσδοκία που έχουμε ως είδος, εξελισσόμενοι πέρα από την ψεύτικη ιδεολογία ότι ο άνθρωπος είναι διαφορετικό και ανώτερο είδος σε σχέση με τα άλλα ζώα σε αυτόν τον πλανήτη. Η εκμετάλλευση των άλλων ζώων από το είδος μας είναι σε πλήρη αντίθεση με τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας – ως μέρος μιας προοδευτικής, δίκαιης και ηθικής κοινωνία.

Το 269life Greece δεν έχει καμία σχέση και δεν επιθυμεί και να αποκτήσει σχέσεις με πολιτικά κόμματα και πολιτικές κατευθύνσεις ή θρησκείες.

Έχουμε υπογράψει τη διακύρηξη Non-Humans First Declaration που σκοπό έχει την καταπολέμηση της ανθρώπινης υπεροχής που συναντάται πολύ συχνά και σε κινήματα για τα Δικαιώματα των Ζώων.

Το 269life Greece αποτελείται μόνο από εθελοντές. Δεν χρηματοδοτούμαστε από κυβερνητικούς ή μη φορείς. Τα έξοδα που τυχόν προκύπτουν σε κάθε δράση μας, καλύπτονται από εμάς τους ίδιους.

Όπως και το 269life παγκόσμια, έτσι και εδώ στην Ελλάδα, είναι ανοιχτό σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στα βασανιστήρια και τις δολοφονίες που διαπράττονται καθημερινά σε βάρος των ζώων.

Γίνε και εσύ μέλος του 269life Greece γιατί το να είσαι vegan δεν είναι μόνο το τι τρως και το τι πίνεις, αλλά και το τι αγώνα δίνεις για τα ζώα που σέβεσαι και αγαπάς.


Δες το branding που έγινε στο σώμα μελών του 269life Greece στο κέντρο της Αθήνας την 26.9 του 2015
Ποιος είναι ο 269
Ο “269” είναι ένα μοσχαράκι που γεννήθηκε σε μια φάρμα στο Ισραήλ και η μοίρα του ήταν να δολοφονηθεί, ώστε το διαμελισμένο του σώμα να πωληθεί στα χασάπικα. Το 269 είναι ο αριθμός που υπήρχε στο ενώτιο του - το αναγνωριστικό του ως ένα από τα άπειρα σκλαβωμένα, ανώνυμα και απρόσωπα ζώα φάρμας που ζουν και πεθαίνουν καθημερινά μακριά από τα βλέμματά μας.

Ο 269 απελευθερώθηκε λίγο πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία σφαγής του και έγινε το σύμβολο ενός παγκόσμιου κινήματος.

Σήμερα το κίνημα 269life είναι ενεργό σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο, διεκδικώντας την αξιοπρέπεια των ζώων καθώς και το δικαίωμα τους στη ζωή και την ελευθερία.


Λίγη ιστορία για το 269 Life
Στις 2 Οκτωβρίου 2012, «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων Φάρμας», στην Πλατεία Ράμπιν στο κέντρο του Τελ Αβίβ, ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων πραγματοποίησαν, μια πράξη αλληλεγγύης και ενσυναίσθησης υπέρ των ζώων που γίνονται θύματα της εκμετάλλευσης από τον άνθρωπο.

Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί η συμπάθεια για τα πιο καταπιεσμένα πλάσματα της κοινωνίας μας και να θέσει υπό αμφισβήτηση τη βαθιά αποσύνδεση μας από αυτά. Οι ακτιβιστές έκαναν branding (μαρκαρίστηκαν) με ένα καυτό χάλυβα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα εκτρεφόμενα ζώα μαρκάρονται για να αποκτήσουν ταυτότητα στις κτηνοβιομηχανίες όλου του κόσμου.

Ο αριθμός 269, ο οποίος μέσω του πυρωμένου χάλυβα που μαρκαρίστηκε στο δέρμα τους, ήταν ο καθορισμένος αριθμός που είχε ένα μοσχάρι σε μια γαλακτοκομική μονάδα παραγωγής του Ισραήλ.

269 life branding
"Αυτό το ανώνυμο μοσχάρι θα αποθανατίζεται για πάντα στο σώμα μας, και ελπίζουμε ότι αυτό το μήνυμα της αλληλεγγύης θα φέρει με κάποιο τρόπο μια νέα θεώρηση για τα ζώα.

Κανένα ζώο δεν πρέπει να γίνεται αντικειμενο εκμετάλλευσης προκειμένου να ικανοποιήσει τις εγωιστικές ανάγκες και τις όποιες ιδιότροπες επιθυμίες των ανθρώπων, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε με συμβολικό τρόπο τις ίδιες τις μεθόδους των κτηνοβιομηχανιών, ώστε να μεταφέρουμε τις ιδέες μας."


Ετησίως, πάνω από 150 δισεκατομμύρια ζώα δολοφονούνται σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του ανθρώπινου εγωισμού, της άγνοιας και της απληστίας.

Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει ημέρα που η ανθρωπότητα θα ξυπνήσει επιτέλους και θα αντιληφθεί ότι ακόμη και τα ζώα αισθάνονται πόνο και την επιθυμία της ελευθερίας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τα αντιλαμβανόμαστε και εμείς οι άνθρωποι.

Όπως δηλώνει και ο ιδρυτής του κινήματος Sasha Boojor "Το 269life είναι να κάνεις ότι νιώθεις. Μπορεί να είναι ένα graffiti σε έναν τοίχο, ένα πανό κρεμασμένο πάνω από μια γέφυρα, ένα βίντεο με 3D animation, ένα τατουάζ πάνω στο σώμα σου, αυτοκόλλητα ή αφίσες ... Είναι στο χέρι σου να το ενσωματώσεις στη ζωή και την τέχνη σου, και να το διαδώσεις χρησιμοποιώντας τα ατομικά ταλέντα και τις δυνατότητές σου. Οι επιλογές είναι απεριόριστες και η δημιουργικότητα και η φαντασία είναι το κλειδί για αυτόν τον απελευθερωτικό πόλεμο."


Δες πως ξεκίνησαν όλα