Υλικά για την κρέμα: 1,5 λίτρα γάλα σόγιας ή αμυγδάλου
3 κουταλιές της σούπας corn flour
150gr σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
350 gr ζάχαρη
Φύλλο: 1 πακέτο φύλλο κρούστας (πρόσεξε στα συστατικά του το φύλλο να μην έχει φοινικέλαιο)
150 gr ηλιέλαιο
Υλικά για το σιρόπι: ½ kgr ζάχαρη
¾ ποτηριού νερό
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκόζη
¼ λεμονιού ολόκληρο
1 βανίλια
Εκτέλεση: 1. Σε ένα ποτήρι γάλα διαλύουμε το corn flour. Ρίχνουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά και τα ανακατεύουμε με σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξουν. Μόλις πήξει η κρέμα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε και τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
3. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 40 εκατοστά.
4. Στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα με το λάδι ένα-ένα.
5. Ρίχνουμε την κρέμα και διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων που περισσεύουν έξω από το ταψί.
6. Βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας τα πάλι με λάδι ένα-ένα. Τυχόν περίσσια λαδιού την ρίχνουμε από πάνω.
7. Χαράζουμε πολύ ελαφρά τα φύλλα, με προσοχή να μην φτάσει το μαχαίρι σου μέχρι την κρέμα και ραντίζουμε με λίγο νεράκι.
8. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους τον φούρνο στους 150 C και ψήνουμε για περίπου 1,5 ώρα.
8. Προς το τέλος του ψησίματος ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, εκτός της βανίλιας. Ανακατεύουμε που και που και από την στιγμή του βρασμού, μετράμε 4 λεπτά και μετά κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και ρίχνουμε και την βανίλια.
9. Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο το σιροπιάζουμε. Προσέχουμε μόνο και το σιρόπι και το γλυκό να έχουν την ίδια θερμοκρασία. Αν το σιρόπι έχει κρυώσει το βάζουμε πάλι να πάρει μια βράση, ίσα που να κοχλάσει, πριν το ρίξουμε στο γλυκό.