ΜΕΤΑΞΙ

3000 μεταξοσκώληκες δολοφονούνται για να κατασκευαστεί 1 κιλό μεταξιού!

μετασκώλκας για μετάξι
Στη φύση, όταν οι μεταξοσκώληκες ζουν ελεύθεροι, χρησιμοποιούν τις ίνες μεταξιού που οι ίδιοι παράγουν για να κατασκευάσουν τα κουκούλια τους. Ακολουθούν δηλαδή την φυσιολογική πορεία της ζωής τους, από αυγό, σε προνύμφη και έπειτα σε νύμφη και τέλος σε ενήλικο λεπιδόπτερο.

Στη βιομηχανία παραγωγής μεταξιού, τα έντομα που εκτρέφονται δεν ζουν παραπάνω από το στάδιο της νύμφης, δεδομένου ότι τα έντομα βράζονται ζωντανά μέσα στα κουκούλια τους ή δηλητηριάζονται με τοξικά αέρια.


Οι μεταξοσκώληκες, τρέφονται με φύλλα μουριάς, έως ότου είναι σε κατάσταση να μετατραπούν σε κουκούλια και να μπουν στο στάδιο της νύμφης. Ενώ είναι ακόμα στο στάδιο της νύμφης, τα κουκούλια τοποθετούνται σε βραστό νερό, με αποτέλεσμα τον μαρτυρικό τους θάνατο.

Με το θάνατο των μεταξοσκωλήκων, αρχίζει η διαδικασία του ξηλώματος των κουκουλιών και κατόπιν επεξεργασίας, παράγονται οι ίνες του μεταξιού.


Ο λόγος που οι μεταξοσκώληκες δολοφονούνται και δεν αφήνονται να αναπτυχθούν, από τη βιομηχανία, είναι ότι κατά τη μετάλλαξη τους σε λεπιδόπτερό, μασούν το κουκούλι για να βγουν από αυτό .Οι ήδη μασημένες μεταξωτές ίνες, είναι πολύ πιο κοντές και λιγότερο επικερδής, σε σχέση με ολόκληρο το κουκούλι.

Ένας ακόμα τρόπος που έχει επινοήσει η βιομηχανία μεταξιού, για να αρπάζει το μετάξι από τους μεταξοσκώληκες, είναι να το σκοτώνει όταν είναι ακόμα κάμπιες, πριν αρχίσουν να κατασκευάζουν τα κουκούλια τους.


Οι ίνες μεταξιού σε αυτή την περίπτωση προέρχονται από ακόμα μια περισσότερο φρικτή διαδικασία: αφού σκοτώσουν τις κάμπιες, τραβούν 2 αδένες όπου είναι υπεύθυνοι για την έκκριση της μεταξωτής ίνες και τους τεντώνουν κατόπιν επεξεργασίας.

Επειδή οι κάμπιες δεν μπορούν να δείξουν την αγωνία και το φόβο τους, όπως τα υπόλοιπα ζώα, δεν σημαίνει ότι δεν υποφέρουν και δεν πονούν. Έχουν ολοκληρωμένο νευρικό σύστημα, διαφορετικό από αυτό των θηλαστικών πχ, το οποίο παράγει ενδορφίνες και εκτός αυτού ανταποκρίνονται στον πόνο ή στο φόβο, με κινήσεις τους σώματός τους.


Όπως έχει καταλάβει, το μετάξι, η παράγωγη του οποίου δεν θα σου φάνταζε τόσο βίαιη απέναντι στα ζώα, κρύβει απίστευτη βία και φοβερές μεθόδους δολοφονίας.

Πλέον γνωρίζεις το λόγο για τον οποίο δεν πρέπει να επιλέγεις το μετάξι. Υπάρχουν εδώ και χρόνια απομιμήσεις μεταξωτού υφάσματος, με ιδιότητες όπως και του φυσικού, χωρίς όμως να περιέχουν θάνατο και βασανισμό ζώων.

Μίλησε στους φίλους και τους συγγενείς σου για τα δικαιώματα των ζώων. Κατέβασε το φυλλάδιο “Τα Ζώα Δεν Είναι Υφάσματα” και άφησε μερικά αντίγραφα στη δουλειά ή τη σχολή σου.